چطور UI/UX Design را شروع کنیم؟
چطور UI/UX Design را شروع کنیم؟
اگر به هنر علاقه مند هستید و از طرفی جذب دنیای تکنولوژی هم شدید، بهتر است در گوشه ذهن به UI/UX Design هم فکر کنید. این حوزه به دلیل اینکه تلفیق تکنولوژی و هنر، افراد زیادی جذب خود کرده و باعث شده که اپلیکیشن و وب سایتهای باحالتری داشته باشیم. اگر شما هم سری به dribble یا Behance بزنید? و نگاهی به پروژهها بیاندازید، ممکنه غرق در طراحی شوید و ادامه این مقاله رو نخونید اما پیش از اینکه تصمیم نهایی برای UI/UX Designer شدن رو بگیرید
طراحی رابط کاربری و تجربه کاربری(UI/UX Design) یعنی چی؟
طراحی تجربه کاربری(UX): در واقع طراحی برای تجربه مناسب پیش بینی شده برای یک سری از کاربران است؛ چون در تجربه کاربری یک چیز درونی است و قابلیت طراحی ندارد.
پس میشه گفت:(Design for User experience)
طراحی رابط کاربری(UI): واسطهای بین محصول و کاربر، که قابل حسه(مثل: تصویر، صوت، …) و باعث ایجاد ارتباط بین کاربر و محصول میشود.
هنگامی که کاربر نتواند به درستی با محصول ارتباط برقرار کند و احساس خوبی در هنگام استفاده از محصول نداشته باشد، در نتیجه هیچ وقت از محصول استفاده نمیکند و در صورت وجود رقیب، به محصول رقیب مهاجرت میکند.
چه ویژگی هایی باید داشته باشیم؟?????
به دلیل ارتباط مهمی که این حرفه با کاربران دارد، فرد باید به راحتی با دیگران ارتباط برقرار کند و بازخورد بگیرد؛ از طرفی اینکه به راحتی، طرحی که در ذهن دارد را پیاده سازی کند بهطوری که برای دیگران قابل فهم باشد، ویژگی مهم دیگری است که در کنار خلاقیت میتواند یاری دهنده باشد. متواضع بودن نیز در کنار سایر ویژگیها بسیار مهم است تا بتوان نظر دیگران نسبت بهطرح را سنجید اما درصورتی که توانایی مدیریت در فرد وجود داشته باشد، میتواند درمورد نظرها به درستی تصمیم بگیرد.
فرصتها و تهدیدها UI/UX Design? ?:
آنطور که باید، هنوز در بین مدیران جا نیفتاده و بیشتر تصور میشه که دیزاینر قراره صرفامحصول رو زیبا کنه و از طرفی بعضی از افراد هم با طراحی سلیقهای محصولات، باعث کم اهمیت شدن این حوزه در بین مدیران میشوند، درحالی که برای هر طراحی که انجام میگیرد، نیازمند دیتا است تا با شناخت درست کاربر و محصول، طراحی درستی انجام گیرد.
آنچه کسب و کارها دربارهی این حوزه تصور میکنند، صرفا زیباسازی محصول است درحالی که ایجاد تجربه استفاده از محصول برای کاربر، میتواند تاثیر بیشتری بگذارد. البته اگر قصد ورود به این حوزه را دارید، باید همواره بهروز باشید و مطالعه کنید، چون همواره درحال گسترش است.
دانشگاه کجای این مسیر کمک میکنه????؟
رشته تخصصی این حوزه اینترکشن دیزاین هست که هم اکنون در ایران چنین رشتهای وجود ندارد به همین دلیل بیشتر متخصصین این حوزه بچههای گرافیست هستند یا کسانی که قبلا فرانتاند دولوپر بودن. اما آنچه که میتوان از تحصیلات آکادمیک این رشته بدست آورد و کاربردی است: فیدبک گرفتن، جامعه شناسی، مهارت پروتوتایپ و تست و روانشناسی است که بخشی از مهارتهایی است که دانشگاه میتواند به شما اضافه کند.
چی، یاد بگیریم?؟
داستان سرایی برای یوزر استوری و استوری برد
اصول تئوری طراحی کاربر محور(User Centered Design)
اصول تئوری طراحی تجربه کاربری(User Experience Design)
طراحی(Wireframe)
استفاده از ابزارهای طراحی مثل(Sketch - Figma - Adob Creative Suite, …)
اصول کاربردپذیری(usability)
(prototyping)
Google analytics
چه مهارتهایی به کارمون میاد؟
حل مسئله
داده محور بودن
تحقیق درست برای فهمیدن کاربران
ساده بینی در طراحی بصری و در طراحی رفتار کاربر
درک ، شناخت و آنالیز کاربران
دید بصری و سلیقه خوب
ساده سازی
منابع:
وب سایتها:
دورههای UI/UX Design مربوط به دانشگاه Stanford و Michigan در Lynda و Coursera
Intractiondesign.org
Uxpa
plusacumen
Edx
دورههای Skillshare
کنفرانسهای UI
کتابها:
experience one o one
Experience design
Design for experience
Ux team of one
Jesi James garet
Don’t make me think
"مطالعه مقالات مختلف در حوزه تجربه کاربری و رابط کاربری با توجه به کیس استادیهای مختلف میتونه کمکتون کنه و در بین دورههایی که برگزار میشه، رهنما کالج دوره مناسبیهست."
درصورتی که به مهارت نسبی رسیدید، شروع به انجام پروژه کنید چون برای درک بهتر، باید روی محصولات کار کنید و مشکلات رو ببینید و براشون راه حل خلاقانه ارائه کنید.
چه گونه به روز بمانیم؟
www.uxpin.com
سایتهای Medium و Smashing Magazine
توصیههایی بدون ویرایش:
ارزش خودتون رو در سازمان با بهبودهایی که بر روی محصولات انجام میدهید ثابت کنید.
محصول نباید صرفا یک اثر گرافیکی باشه! مهمتر از رابط کاربری و زیبایی بصری ، کارکرد محصول و تجربه کاربری ست.
برای کار اگر با یه آدم با تجربه کار کنید، بیشتر یاد میگیرید و میفهمید کجاها چه تصمیمهایی باید بگیرید بر مبنای محدودیت ها. علاوه بر چیزهایی که خوندین، اگر با منتورشیپ یه نفر پیشبرین، خیلی بهتره و سریعتر پیش میرید.
اولویت اول و دوم توجه به تجربه کاربری ست و سپس رابط کاربری، آن هم در نهایت سادگی.